

Brød er viktig i nesten alle kulturer. Det finnes sterke tradisjoner i alle folkegrupper tilknyttet brød. I Norge kjenner vi tradisjonelt til grovbrød, lefser og flatbrød – men nå er naan, tortilla og pitabrød like vanlige. Brød gir næring til både kropp og sjel, under tilberedelse så vel som ved fortæring!
Losæter bakelaug ble opprettet i april 2018 for å skape en inkluderende møteplass for folk som er interessert i å lære mer om alle typer brød, og dele sin interesse med likesinnede. Vi holder til i bakehuset på Losæter, som er utstyrt med en tradisjonell steinovn der det bakes pizza, brød o.l., en tandoor for naan og en takke for flate brød som lefser og lomper. Vi deler tips og tricks med hverandre, baker sammen og lærer om brød fra hele verden. Vi baker ofte med kortreiste urkornsorter fra Norge som landhvete, emmer, einkorn og svedjerug.
Det er enkelt å være med i Losæter bakelaug: meld deg inn i Facebook-gruppen.
Vi er opptatt av at Losæter bakelaug skal være åpent for alle i nærområdet som er opptatt av brødbaking. Det er ingen medlemsavgift – vi driftes av donasjoner og at medlemmer bidrar med sin egen kompetanse på dugnad.
Vi er mest aktive fra mai til oktober. Da baker vi 2-3 dager i uken, og annonserer disse dagene på Facebook-gruppen. Vi inviterer også til ulike arrangement gjennom sesongen, slik som ulike bakekurs (lefser, surdeigsbrød m.m.), Surdeigsfestivalen, glutenfri pizza- og bakedager, Through the Tandoor Indian Flatbread Festival m.fl. Vi er stadig på utkikk etter nye kursholdere som kan gi av sin tid og kunnskap. Ta kontakt om du er flink til å bake noe og vil bidra.
Det arrangeres kurs for å bli autorisert gjennom hele bakesesongen. Kursene er gratis, og holdes av Bakelaugets autoriserte medlemmer. Det tar normalt ca 7 timer å fullføre et kurs, som består av å lære å formidle historien bak, og å bruke bakehuset med ovn fra oppstart til stenging. Etter gjennomført kurs, vil du være i stand til å ta ansvar for å bruke huset og ovnene på en trygg og forsvarlig måte. Det er ikke nødvendig å ta kurset for å komme innom og bake.
E-post: bakelauget@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/bakelaug/
This post is also available in: Engelsk