KUNSTPROSJEKT OG BAKEHUS
Bakehuset, som er utviklet av kunstnergruppen Futurefarmers, skal bygges på Losæter denne sommeren. Bakehuset er inspirert av formen til redningsskøyten Colin Archer. Tretti bjelker lages i disse dager hos båtbygger 4915 på Sandøya og sendes til Oslo i mai og denne nye strukturen, som både er et bakehus og drivhus, vil vokse fram på Losæter fra mai og utover sommeren.

Omtrent slik ser Futurefarmers for seg at bakehuset vil de ut når det er ferdig (illustrasjoner: Futurefarmers)

Losæter er en kulturinstitusjon, en demonstrasjonssæter og et kompetansesenter for urbant og økologisk landbruk som har vokst frem de siste årene. Det er en allmenning for økologisk matproduksjon koblet sammen med arkitektur, utdanning, kunst og kultur.

WEBPORTAL: WWW.LOSETER.NO

Losæter lanserte nylig en egen webportal www.loseter.no med info og linker til bl.a. Futurefarmers Flatbread Society, Herligheten Parsellkollektiv, Bybonden, Oslo Byrøkt, m.m. Følg også med på hva som skjer på Losæters Facebookside.


BYBONDEN

Norges Bondelag og Bjørvika Utvikling samarbeider om å utvikle urbant landbruk på Losæter i Bjørvika, og de har sammen engasjert bybonden Andreas Capjon. Her kan du se et kort intervju med Andreas Capjon:


Følg med bybonden på Facebook.

Illustrasjonen under en en blanding av foto tatt i fjor og en 3D-illustrasjon av det kommende bakehuset.

(copyright: Futurefarmers)