Et spennende internasjonalt kunstprosjekt i regi av Futurefarmers utvikler seg på Loallmenningen foran Herligheten.
Fra 22. mai bygget Futurefarmers en steketakke, en tandoorovn og en domeovn – det vil si en pizza og bakerovn. Dette var startskuddet for en rekke aktiviteter i mai og juni som ender i feiringen av St.Hans 23. juni.


Lode, Stijn og Amy fra Futurefarmers lager flattbrød til nygjerrige forbipasserende, mens Martha intervjuer for Radio Ramona.

Futurefarmers har bygget flere bakeovner og du er velkommen til å ta med egen deig og prøve selv. I juni blir det kurs i brødbaking og åkerlappen skal sås i samarbeid med flere organisasjoner i Oslo. De skal også besøke områdene rundt Bjørvika med en mobil steketakke og samle oppskrifter på flate brød.

Prosjektet er initiert av Bjørvika Utvikling og er et av fire kunstprosjekter som skal komme i de offentlige rommene i Bjørvika. På sikt er målet til Futurefarmer å bygge et permanent og offentlig bakehus i området. Denne måneden skal kunstprosjektet undersøke vilkårene, økonomien, driften og designet for et slik konsept.

Alle er velkommen til å delta i aktivitetene eller bare stikke innom.

Vi ønsker dere spesielt velkommen til å feire St. Hans sammen med oss på Loallmenningen 23. juni!

For mer informasjon om aktivitetene og deltakelse se:Futurefarmers’ Flatbread society: http://flatbreadsociety.net/


Her er flere bilder fra aktivitene i mai og juni 2013: 


Workshop om jordvitenskap 5. juni med Erik Joner.

Stijn og Lode fra Futurefarmers har akkurat startet byggingen av plattformen og taket som skal være over ovnene (16. mai 2013).


Bakeovnsbyggings workshop med Sten Sjöstrand 22. mai.


Elever fra Sofienberg Videregående skole bakte 12 forskjellige brød i bakeovnen og tandoorovnen 31 Mai.

Rundt 100 personer møtte frem på såfrøaksjonen mot GMO. Sammen med Futurefarmers og 19 organisasjoner i Norge sådde de åkerlappen i Herligheten med 9 urkornsorter, som bl.a Emmer, Enkorn og Svedjerug.

Takk til Sørenga Utvikling for lån av containere, vann og strøm.